Inviter naturen inn

Biofilisk design

Du skulle tro at biofilisk design oppsto som et svar på at vi bruker mer tid hjemme, og er i mindre kontakt med naturen. Men denne store hjemmetrenden har vokst jevnlig i mange år. Biofilisk design som begynte i moderne arkitektur, handler om å målrettet innlemme naturen inne, slik at vi inne blir som ute.

Fordelene inkluderer økt kreativitet, redusert stress, raskere helbredelse, bedre humør og generell velvære. Og heldigvis trenger du ikke å installere en stor levende vegg, eller franske dører til hagen for å oppnå effekten. Bare noen få enkle hensyn kan gjøre en verden av forskjell.

Planter og tørkede blomster

På 60- og 70-tallet så vi en boom i bruk av potteplanter. I dag har de blitt en stadig mer populær måte å gi rommene personlighet (minus lavalampen). Lekre planter som er lette å vedlikeholde er f.eks. fiolinfiken, kinesiske pengeplanter, yuccapalmer, Aloe Vera og Spider plants.

Hvis du er opptatt (og kanskje litt glemsk) vil sukkulenter og kaktuser tåle forsømmelse bedre. Men for alternativer som virkelig ikke trenger vedlikehold, velg tørkede blomster. De lager fantastiske dekorasjoner for bord, samt gir liv til mørke hjørner. Denne sesongen kan du ikke ha for mange potteplanter, så start med noen få, og legg til du har nok.

Gjør det personlig

Naturlige materialer

Fordelene med biofilisk design ligger ikke kun i plantene. Å bruke naturlige materialer hjelper også. Å bytte ut syntetiske overflater med tre, stein og marmor vil sammen skape et varmt og beroligende rom. Tenk "natur" også når du velger tilbehør. Velg keramikk med naturlige overflater, og myke møbler i ull, bomull, hud og silke.

Hold det lett og luftig

Dette høres kanskje opplagt ut, men bare å lufte rommet godt med frisk luft kan ha en stor effekt på humør og velvære. Gjør det beste ut av dagslyset. Prøv å ikke hindre lyset ved å plassere for mye ting i vinduskarmene. Og bruk speil og reflekterende overflater strategisk, bruk dem til å spre stråler til skyggefulle hjørner.

Utforsk vår veiledning for hjemmedesign

The 2021 Lookbook

Utforsk mer om trender, produkter og livsstil i vår nye lookbook. Bli inspirert til å lage din egen personlige stil, som alltid vil være moderne.

Les lookbooken
Jente

Alltid moderne

Gjennom skiftende sesonger er det én ting som har vist seg å alltid være moderne. Å være tro mot deg selv. Derfor oppmuntrer vi deg til å uttrykker deg selv. Vi hjelper deg med å kombinere nye trender sammen med din egen personlige touch.

Utforsk vårt inspirerende trend univers
PRO1A