Slik skaper du fargetrenden fra 70-tallet

Fra 1960-1970 forvandlet fargetrender fra psykedeliske til jordaktige, dempede nyanser av naturen med dristige overtoner. Rike oransje-, gul- og grønnfarger ble en del av raggtepper og kordfløyel for å skape en atmosfære av varme og komfort. Det fantes et lekent element også, med geometriske former og mosaikker som gjennomtrenger en følelse av bevegelse og høy energi.

I dag er det mange av oss som faller for retrofarge-trenden fra 70-tallet, ved å ta i bruk toner og teksturer som fremkaller trendy nostalgi. Slik kan du ta i bruk 70-talls stilen i ditt moderne hjem

Design i mørkt tre

Mørkt tre gir en dybde til designen, samtidig som du omgis av koselig eleganse. Det knytter også en sterk relasjon mellom inne- og uteområder. 70-tallet var fullt av trepaneler og gav den perfekte kontrasten til en rik, naturlig fargepalett. De er derfor et ideelt lerret for stilen.

Hvis du har mørke tregulv eller -vegger, kan du tilføre kontrast med beroligende grå-, hvit og svartfarge. Fullfør utseendet med delikate møbeldesign, som en elegant sofa med åpne ender og tynne ben, i en blek nyanse for balanse og visuell interesse.

Rike fargepaletter

Det er enkelt å avsløre din personlige stil gjennom fargetrenden fra 70-tallet. Kanaliser glamouren fra tidsepoken og tilpass med luksuriøse gullaksenter med speil, puter og gammeldags dekor. Forbedre en minimalistisk, nøytral fremtoning med et spesifikt møbel i kraftig grønn, blå eller sennepsgul.

For å innsvøpe plassen i evig varme, blander du dype nyanser av oransje, gul og brun. Hvis du heller ønsker et mykt, feminint uttrykk i lag med atmosfæren fra 70-tallet, kan du innføre en rosefarget ekstrastol eller -sofa. Det viktigste er at du skaper en fargepalett som representerer din unike personlighet i selve designen.

Fristende teksturer

Fra det karakteristiske mønsteret i kordfløyel til luksusskinn og mykt glødende fløyel, så er dette en tidsepoke som virkelig omfavnet fristende teksturer. Hvis du ønsker å vekke oppsikt med designet ditt, kan du innlemme utseendet til en fløyelssofa som fokuspunkt i stuen, med en rik gul-, grønn- eller brunfarge. Fremhev en klassisk, svart skinnlenestol med hvite vegger og mørke trenyanser.

Bland og match teksturer ved å bruke lag av mønstrede kordfløyelsputer i en rekke farger. Deretter kan du ta sjansen på den luksuriøse følelsen av et raggteppe under føttene, en teppe som representerer 70-tallstrenden på sitt beste. Levende mosaikker er et annet kjennetegn på tidsepoken, så du kan tilpasse med vaser, bilderammer, fliser eller tepper med et kaleidoskop av geometriske former og farger. Innendørsplanter er alltid trendy, samtidig som store palmer og bregner står spesielt i tråd med stilen.

Få riktig resultat

Enten du starter med et tomt lerret eller gjenoppliver det slitne rommet ditt, er det alltid bra å ha en pålitelig mening som peker deg i riktig retning. Våre erfarne designere kan veilede deg til den riktige trenden for plassen din, uansett om du har små eller store behov. Bare snakk med oss i butikken for gratis stil råd. Hvis du trenger litt hjelp, kan vi arbeide med budsjettet ditt og din individuelle stil for å gjøre ønsket fargetrend fra 70-tallet til en realitet.

Interiørdesign tjeneste

Ekstraordinære ideer starter i det små

Kom i gang med stylingen av hjemmet ditt med disse enkle tipsene og triksene.

Utforsk

Indivi stylet i denne trenden

Interiørdesigner Marianne Kleis har her stylet Indivi sofaen, og tatt i bruk noen av de viktigste elementene fra 70-tallstrenden.

Utforsk

Få gratis tips fra en interiørarkitekt

Restyling kan være utfordrende, og det er mange små og store avgjørelser som må tas. Få gratis tips og sørg for at visjonen din blir virkelighet på den aller vakreste måten.

Se mer

Besøk oss

Se. Kjenn på. Sitt. Slapp av. Besøk oss i våre butikker, kjenn på materialene, prøv ut alle møblene, og la vårt talentfulle butikkpersonale hjelpe deg med å finne de riktige møblene for deg.

Finn butikk
PRO1B