Tidløs stil

Hvit sofa med matchende sofabord

Valg av møbler som varer i mange år

Fra tapetserte rom med store mønster, som gjør deg svimmel, til vegg-til-vegg teppebelagte bad. Det finnes mer enn nok interiørtrender som vi håper ikke kommer tilbake. Vi har sett mange trender komme og gå. Til tross for at noen er verre enn andre, har alle en ting til felles. Når trenden forsvinner, blir de engang så moderne innredningen gamle og utdaterte.

Hvis du ønsker at innredningen din alltid er i tiden, er det heldigvis en enkel måte å sikre seg mot forandrende trender — velg riktige møbler. Vi lover at det ikke er komplisert, selv om det kan høres slik ut! Når du velger tidløse møbler til hjemmet ditt, tenk på disse fem tipsene.

1. Velg holdbare materialer

Når du kjøper møbler, kommer du langt ved å velge det beste materialet.  Mens møbler i sponplate og plastikk er tilgjengelig overalt og kan spare deg for noen kroner, så blir overflatene over tid utsatt for flising, riper, bobler og at malingen skaller av. Så selv om du finner disse i en tidløs stil, er det muligheter for at de ikke vil vare lenge.

Vurder heller å se på møbler som er i materialer som har vist seg å være holdbare og tidløse. Dette kan inkludere: - Heltre - Trefinér - Glass - Keramikk - Metall - Hud Disse materialene tåler ikke bare daglig bruk, men materialer som heltre og hud blir bare finere og finere med tiden. Det er umulig å unngå litt slitasje, men de små ufullkommenhetene gir dem mer karakter — hvilket gjør innredningen din enda mer unik! I tillegg er holdbare materialer mer miljøvennlige. Kvalitetsmøbler kan vare i flere tiår, mens møbler som er produsert billig vanligvis må kastes etter noen år.

Vil du sikre deg at møblene dine varer så lenge som mulig? Hvis du lærer deg å vedlikeholde møblene, vil dette forlenge levetiden.

Utforsk våre vedlikeholdsguider

2. Se etter tidløse stiler

Møbler fra 1950-tallet og dansk design er fortsatt meget ettertraktet, til tross for at de hadde sin gullalder på midten av 1900-tallet. Hvorfor? Deres enkelhet gjør at de passer godt inn i mange interiørstiler. Tenk på dem som et tomt lerret du kan bygge videre på. BoConcept har laget danske møbler siden 1952, så vi er på ingen måte fremmede for denne stilen – og vi kan bekrefte den fortsatt er etterspurt. Her er noen elementer å se etter i tidløse møbler.

Ren estetikk:

Rene linjer og minimale utsmykninger. Dette sikrer at de ikke kolliderer med annet utsmykket interiør i rommet.

Myke former:

Som runde bordplater, kurvede armlener og møbler i organiske former. Dette gir designet bevegelse og sørger for at det ikke føles stivt.

Nøytrale toner:

Nøytrale farger fungerer oftest best, som svart, grå, hvit og brun. Med mindre du planlegger å gjøre det til et statement møbel.

Utforsk vår guide om hvordan du velger et statement møbel

3. Optimere livsstilen din

Når et møbel blir mye brukt vil det helt naturlig føles som det passer hjemme, og blir fort en favoritt.

Spør deg selv: Hva vil jeg bruke ett rom til? Og hvordan vil jeg føle meg mens jeg er der?

For eksempel, hvis du elsker å ha besøk av venner og familie kan et utvidbart spisebord i høy kvalitet være et utmerket valg. Vil du skape en avslappende plass? Velg en behagelig lenestol som Athena. Dens myke, flytende linjer gjør at den enkelt passer inn i flere innredningstiler, mens kvalitetstoffet sørger for at den vil vare i lang tid.

Utforsk lenestol kolleksjonen vår

4. Gjør den personlig

Den enkleste måten å skape et tidløst uttrykk er å kjøpe møbler som passer din personlige stil. Hvis du elsker et møbel, eller det har en sentimental verdi for deg, så vil det fylle rommet med personlighet— noe som alltid er tidløst.

Tenk tilbake på minnene:

Bestemors gamle sofa kan være trukket med et umoderne blomsterstoff. Men hvis rammen en god kan et nytt møbeltrekk gi den et nytt liv. Har du en kommode fra barndommen som trenger litt kjærlig omsorg? Kanskje alt den trenger er litt maling eller en ny overflate. Denne metoden er ikke bare miljøvennlig og budsjettvennlig, men minnene som er knyttet til møblene er uerstattelige.

Velg spesial laget:

Det blir en litt større investering, med når du velger spesiallaget så får du et møbel som er tilpasset stilen din helt perfekt — ikke kun den nyeste trenden.

Utforsk tilpasningskonseptet

5. Få ekspertråd

Det kan være vanskelig å vite hva vi vil like om noen tiår, om noen år, eller for å være helt ærlig, om noen måneder. Derfor kan det ikke skade å få litt ekspertråd når det gjelder å velge møbler som vil vare i mange år.

En interiørdesigner kan tilby skreddersydd veiledning for å velge møbler som ikke kun passer livsstilen og designvisjonen din, men også møbler som vil vare gjennom flere oppussinger.

Bestill en gratis samtale med en interiørdesigner

Er trender negativt?

Absolutt ikke! Det er ikke noe galt å omfavne den nyeste trenden hvis du liker den. Faktisk er ikke tidløse møbler en måte å unngå trender på – det er en måte å omfavne dem på. Valg av møbler som kan leve gjennom alle trender som kommer og går, sikrer deg et hjem som alltid føles friskt og innbydende. For ikke å nevne at du kan spare masse penger på lang sikt, når du slipper å bytte ut møblene dine for å matche den nyeste stilen — og hvem liker ikke det!

Ved å innlemme tidløse møbler hjemme skaper du et lerret som du kan bruke i alle stiler. Den enkleste måten å sørge for at hjemmet ditt alltid ser fantastisk ut, er å ha tidløse møbler — enten det betyr litt Art Deco, å omfavne det moderne, eller en miks av forskjellige stiler du elsker.

Utforsk tidløse design i trendy farger

The 2021 Lookbook

Utforsk mer om trender, produkter og livsstil i vår nye lookbook. Bli inspirert til å lage din egen personlige stil, som alltid vil være moderne.

Les lookbooken
Jente

Alltid moderne

Gjennom skiftende sesonger er det én ting som har vist seg å alltid være moderne. Å være tro mot deg selv. Derfor oppmuntrer vi deg til å uttrykker deg selv. Vi hjelper deg med å kombinere nye trender sammen med din egen personlige touch.

Utforsk vårt inspirerende trend univers
PRO1B