Materialer er viktig

Grønn sofa og svart sofabord

Velge de beste fargene og stoffene for møbler

Du har kanskje mye å tenke på hvis du skal velge et nytt møbel til hjemmet ditt. Du vil jo tross alt ha noe som passer inn i interiøret ditt, men samtidig vil du ha noe som ikke går av moten på noen få år. I tillegg er det så mange farger og stoffer å velge mellom.

Heldigvis, hvis du trenger litt hjelp så har du kommet til rett sted. Her er svar på fem vanlige spørsmål, som hjelper deg med noen av dine shoppingutfordringer – og gir deg tillit til å ta det endelige valget.

Hva er trygge farger?

Det er noen farger som regnes som "trygge farger" når det gjelder møbler. Disse fargene passer godt til de aller fleste innredningstiler, er upåvirket av trender og gjør at møblene føles tidløse.

SORT:

Mørk, dramatisk, passer inn med de fleste fargepaletter.

HVIT:

Lett, luftig, matcher med hva som helst.

GRÅ:

Klar, frisk, har en meget moderne følelse.

BRUN:

Rik, naturlig, en klassiker som har bevist at den er tidløs.

Les mer om hvordan du skaper en tidløs stil

Kan jeg velge en utradisjonell og dristig farge?

Absolutt! Ingenting sier at du må velge en trygg farge. Møbler i en dristig fargenyanse kan være akkurat det uttrykket hjemmet ditt trenger. I tillegg, hvis du elsker dristige fargetoner, vil det møbelet alltid føles tidløst – mens trender kommer og går, så går personligheten din aldri av moten.

Utforsk mer om hvordan du skaper et statement-møbel

Bør jeg unngå "trendy" farger?

Selv om vi ikke anbefaler at du velger en farge kun fordi det er den nyeste motefargen -hvis du virkelig elsker den og den tiltaler deg, velg den!
Visste du at fargepreferanser er meget subjektive? Alle ser farger forskjellig. For eksempel kan noen elske en myk blåfarge for den er beroligende, mens andre forbinder den med et sykehus, og avskyr den. Hvordan vi ser farger er ikke kun forankret i våre design preferanser, det er også formet av våre erfaringer.

Utforsk sesongens farger

Hud eller stoff?

Det stoffet som passer best hjemme hos deg er avhengig av hvilken livsstil du har.

Har du barn eller rotete voksne i hjemmet ditt? Hvis noen søler, er skinn mye lettere å tørke av enn stoff.

Er det varmt og fuktig der du bor? Du syns kanskje ikke det er behagelig å sitte i en skinnstol i det varme været, så da kan stoff være et bedre valg.

Har du allergier? Skinn er hypoallergenisk.

Elsker du dristige farger og mønster? Det er generelt flere alternativer med stoff.

Les guiden om valg mellom hud og stoff
Vienna spisestol i kamel

Bør jeg se etter en bestemt stil?

Ikke nødvendigvis. Med minimalistiske møbler, som dansk design og møbler fra 1950-tallet, får du en tidløs estetikk. Dette er kun en personlig preferanse. Men det du alltid bør se etter i et møbel er håndverket. Håndverk og materialer i høy kvalitet vil sikre deg at møblene er bygget for å vare lenge

Utforsk historien bak stoffkolleksjonen vår

Hvor kan jeg få flere møbelråd?

Salgsmedarbeidere i butikken hjelper alltid med glede, men hvis du trenger hjelp til å matche møbler til designvisjonen din kan du bestille en gratis prat med en av interiørdesignerene våre. De kan hjelpe deg med å finne løsningene, fra riktige størrelser til stoffvalg – og alt i mellom.

Oppdag vår interiør designtjeneste

The 2021 Lookbook

Utforsk mer om trender, produkter og livsstil i vår nye lookbook. Bli inspirert til å lage din egen personlige stil, som alltid vil være moderne.

Les lookbooken
Jente

Alltid moderne

Gjennom skiftende sesonger er det én ting som har vist seg å alltid være moderne. Å være tro mot deg selv. Derfor oppmuntrer vi deg til å uttrykker deg selv. Vi hjelper deg med å kombinere nye trender sammen med din egen personlige touch.

Utforsk vårt inspirerende trend univers
PRO1A