Planlegg drømmesoverommet ditt: Tips, ideer og inspirasjon

Det kan være fristende å designe et soverom så det ganske enkelt etterligner en interiørstil. Å designe interiøret rundt soverommets tiltenke bruk og stemningen du vil skape, kan likevel gi et mye mer tilfredsstillende resultat. Ikke bare vil denne enkle metoden hjelpe deg med å skape et fantastisk soverom som du elsker, men det vil også sikre at rommet er praktisk og funksjonelt — samtidig som det ikke vil gå av mote når det kommer en ny trend.

Drømmesoverommet ditt kan være rett rundt hjørnet, med kun noen råd og mye inspirasjon. Og den beste nyheten er at vi er her for å hjelpe deg med begge!

Up close of the gent bed headboard
Bedroom with the gent bed

Slik kan du planlegge og innrede soverommet ditt

Start med det grunnleggende
Utgangspunktet for ethvert soverom bør inkludere tre elementer: en seng, to lyskilder, og minst ett nattbord. Utover det bør alt du legger til passe inn med rommets følelse og funksjon — og tro oss, det finnes mange fantastiske alternativer.

Vil du for eksempel at rommet skal være et sted for avslapping? Et meditasjonshjørne, komplett med en komfortabel gulvpute, aromaterapi, og noen levende planter kan være det som trengs for ro.

Vil du at rommet skal føles romslig? Start med det grunnleggende, og legg sakte men sikkert til elementer. Det beste tipset for at et rom skal føles større er å begrense antallet møbler. Følelsen av et større rom får du også ved å sikre at det kommer inn nok naturlig lys, og at alle hjørner er opplyst.

Møblere rommet
Møbleringen er avhenging av både rommets og sengens størrelse. Mens enkeltsenger kan føles koselige plassert i et hjørne på både store og små soverom, kan en stor dobbeltseng føles rar i denne møbleringen — spesielt hvis to personer deler den.

Lange og store soverom kan deles opp i forskjellige soner, på samme måte som en hotellsuite. På et lite soverom passer det ofte med sengen mot veggen, med en lang og smal kommode på den tilstøtende veggen.

Innse at størrelse har betydning
Hvis du drømmer om en større seng er du absolutt ikke alene! Men hvordan vet du hva som er den riktige sengestørrelsen for rommet ditt? Generelt trenger du rundt 55 cm med plass på begge sider og ved enden av sengen. Noe mindre enn det kan få rommet til å føles trangt –og ingen liker å dulte borti møblene.

Store senger kan også fungere i små soverom, men det krever litt mer planlegging og kreativitet. Du kan for eksempel ha behov for en seng med lagringsplass i stedet for en kommode, og bytte ut nattbordene med små hyller og monterte lampetter.

Tenk på sengerammen

Generelt så er det to typer sengerammer som passer i de fleste soverom - sengeramme med lagringsplass, og sengeramme med bein.

En seng med lagringsplass kan passe deg som aldri føler at du har nok lagringsplass, mens en sengeramme på bein passer de som vil at rommet skal føles mer åpent og romslig. Begge stilene passer i elegante soverom, og vi tilbyr mange modeller for å imøtekomme de fleste stilønskene.

Utforsk sengkolleksjonen vår

Hodegavl eller ikke?

En hodegavl trekker blikkene til seg, så det i seg selv kan forandre et soverom.

Vil du ha et luksuriøst og komfortabelt soverom? En stoppet og polstret hodegavl er et godt alternativ. Finn en gavl i fløyel for ekstra deilig tekstur, og få en litt mer luksuriøs følelse.


Og så er finnes alltid alternativet med å ikke ha hodegavl i det hele tatt. For mindre rom eller rom med lav takhøyde, kan dette være et godt alternativ, ettersom hodegjerder kan trekke oppmerksomhet til rommets størrelse. Hvis du ikke vil ha en hodegavl kan du vil vurdere andre alternativer over sengen, som veggkunst, en mønstret tapet på aksentveggen, eller et veggmaleri.

Senger
Art on Bordeaux console table

Frisk opp veggene dine

En av de viktigste formålene med et soverom er søvnen. Å helle mot farger som bidrar til ro i sinnet vil alltid være et sikkert valg. Hvis du er i tvil fungerer nøytrale, og kjølige farger som blått og lilla godt. Hvis du ønsker det litt mer livlig, velg kunst med en energisk, men koordinert komposisjon.

Utforsk vår kunstkolleksjon
Bedroom

Skap orden

I tillegg til en seng med integrert lagringsplass, er inkluderer andre oppbevaringsalternativer en kommode, et garderobeskap, hyller, og kurver. Det finnes selvfølgelig andre kreative oppbevaringsideer som puffer, kister, bokser, eller hvorfor ikke en kommode på hjul, i stedet for et nattbord.

Utforsk vår oppbevaringskolleskjon
Lugano bed and sideboard

Bruk riktig belysning

Det kan gjøre en stor forskjell å ha flere lyskilder på soverommet. Fordelt belysning gir deg ikke kun muligheten å forandre stemningen med et klikk, men det kan også lyse opp hjørner som gjør at rommet føles større. Lamper, lampetter, lyslenker og stearinlys er gode ideer for sekundær belysning. Og så er det selvfølgelig det naturlige lyset. Det naturlige dagslyset er alltid velkommen på dagen, men for å få best mulig søvn på natten kan du holde det borte med lystette gardiner.

Utforsk vår kunstkolleksjon
Bedroom with the Mezzo bed

Legg til en koselig touch

Tepper er en enkel måte å legge til farge, tekstur og et koselig uttrykk til et soverom. Tepper markerer og synliggjør gulvets vinkler, så i rom med rare former kan det være smart å unngå dem.

Utforsk vår teppekolleksjon

Hvordan innrede et lite soverom?

Det er ganske krevende å innrede ethvert soverom, men det er ekstra utfordrende med små rom. Dette betyr imidlertid ikke at du må gå på kompromisse på hverken stil eller komfort.

Farger for trange rom

Vanlige råd tilsier å bruke myke og lyse farger, spesielt på veggene. Det er likevel noe annet du bør tenke på, selv om vi absolutt ikke kan tilbakevise denne kunnskapen

Ikke baser fargen kun på rommets størrelse, men tenk i stedet på mengden naturlig lys i rommet. Hva betyr dette? Hvis det lille soverommet ditt har et stort vindu som gir mye lys, så bør du sette den mørke og dramatiske fargen du har ønsket deg på handlelisten!

Skap dybde

Et annet triks når det gjelder vegger og små rom, er å ha mønstret tapet på veggen lengst fra døren. Dette vil gi et fokuspunkt, og gi illusjonen av mer dybde — sørg bare for å holde alt annet i rommet enkelt, for ikke å gjøre rommet visuelt overveldende. Et stort speil plassert på motsatt vegg av vinduet gir også en ekstra dimensjon, samtidig gjør det at rommet føles større og lysere.

Tenk vertikalt

Den mest oversette og verdifulle plassen i små soverom er veggene. Gode løsninger kan gi deg lagringsplass, og møbler som du trenger på soverommet uten å ta opp verdifull gulvplass. Et av våre favoritt tips for vertikal dekor? Få mer plass på nattbordene med monterte vegglamper i stedet for bordlamper.

Oppbevaring du vil like

Oppbevaring er en god idé for alle soverom, men det er helt avgjørende for små rom. Ved bruk av møbler med flere funksjoner får du mest mulig ut av det lille soverommet ditt. Dette kan være en seng med skuffer, en sovesofa, eller en skammel med lagringsplass — bare for å nevne noen. Ikke bare vil dette bidra til å holde det lille rommet funksjonelt og organisert, men rommet vil virke større hvis du har mindre rot.

Utforsk våre multifunksjonelle møbler

Finn hjelp

Du vil oppdage at det fineste soverommet er skapt av en blanding av formålet og din personlige smak. Betyr dette at du ikke kan inkludere flere elementer fra én designstil? Selvfølgelig ikke! Men det betyr av soverommet ditt vil være utenom det vanlige, og en plass som du ikke bare vil elske, men genuint like å være i.

Interiør eksperter

Å skape det perfekte soverommet kan være enklere sagt enn gjort. Så hvis du fremdelse trenger hjelp med alt fra å finne den beste fargen til rommet ditt til å planlegge en god layout, kan en interiør designerer hjelpe til med alt dette. Sammen med deg kan en interiør designer skape drømmesoverommet, og hjelpe deg ikke bare med et design som gjenspeiler stilen din, men som også passer livsstilen din.

Høres dette ut som den designhjelpen du trenger? Bestill en konsultasjon med en av våre egne interiørdesignere i dag!

Oppdag vår interiørdesigntjeneste
PRO1B