Shopping cart
Your shopping cart is empty

THE RISING STARS

ELSLIE CHEUNG, DESIGN STUDENT AT HONG KONG DESIGN INSTITUTE

Elslie designed her apartment with a young married couple in mind. She considered how both cohabitants may need to work from home at the same time, and therefore how a good circulation of space would be of the utmost importance.

The planning of space aims at providing each of them the maximum level of privacy and isolation at work without compromising the use of common areas like kitchen, living room and bathroom.
 
Curved Lines have a feminine reaction associated with tranquillity, happiness and generosity. They evoke pleasure and sense of security. The use of curves in doors, mirrors and decorations is believed to calm, setting the tone for an optimized working and living environment.

“Curved Lines have a feminine reaction associated with tranquillity, happiness and generosity. They evoke pleasures and sense of security.” – Elsie Cheung

JOHN JOSEPH LEDESMA CAGUINGUIN, DESIGN STUDENT AT HKU SPACE COMMUNITY COLLEGE

Also inspired by the idea of working from home whilst cohabiting with loved ones, John Joseph’s took a two-bedroom apartment and broke down the walls in order to create a larger living space for communal activities.

He then added an office system which acts as a divider, between the bedroom and the living room, utilising the space to its maximum potential.
 
John scattered indoor plants throughout the apartment in order for nature to give life to the apartment, purifying the air for those who have to spend a lot of time indoors.

“I broke down the walls to make more space in the living room for activities and I added the Copenhagen office system as a barricade that separates both the bedroom and the living room.” - John Joseph Ledesma Caguinguin

TSE YU HIN, DESIGN STUDENT AT THE UNIVERSITY OF HONG KONG

For a city that is habitually fast-paced, the recent pandemic has forced a change of tempo in Hong Kong. The habit of getting up early and returning home late has altered, leading us to reconsider life within the home space, the appropriate distance between people, how we conduct interpersonal relationships, and the many other adaptations to our normal routine.

Tse’s design adopts an open plan layout which reconstructs individual rooms into a single common area. Space is no longer separated by walls but by spatial arrangement, thereby also breaking down the walls of interpersonal relationships and encouraging communication. By creating a feeling of openness ,Tse aims to invoke a warming atmosphere, providing users with an escape from the usual hustle and bustle of the city and allowing them to cherish a sense of security during these extraordinary circumstances.

“The user who works at this space can visually and auditorily feel the others while concentrating on their own work.” – Tse Yu Hin

THE PROFESSIONAL AWARDS
PRO1A