effect image

Spørrelysten

Adj. Å ha eller vise interesse for å lære ting, nysgjerrig.

I en verden der papir og blekk er nesten overflødig, når tørsten etter kunnskap kan stilles via en søkemotor i California, og en enhet i lommen -hvem trenger bøker?

Du gjør. Om dette er din oppbevaringsmatch, trenger du følelsen av papir mot fingrene, og lukten av hardt kjempende ord. Du er alltid på utkikk etter den kjente skrivefeilen og ønsker flekken som forteller om et tidligere liv velkommen: det faktum at disse linjene en gang ble lest av din bror, din mor eller kanskje noen du aldri har møtt...

…i hvert fall ikke ennå.

billede af reol med sko
For "Nysgjerrig" har vi kombinert tre Como bokhyller i hvitt laminat. Designet av Morten Georgsen er Como en veggmontert løsning som forvandler enhver vegg om til en elegant ramme for tingene du er glad i. Como bokhyllen er tilgjengelig i tre farger, og kommer klar til å ta i bruk - krever ingen montering.

Ta en nærmere titt

Stilråd

category-tile
Bøker gjør ethvert rom hjemlig og unikt. Det kan handle om så lite som papirets varme og følelse. Eller kanskje det handler mer om den dypt personlige naturen av ordene selv. Det er tross alt ingen som har samme samling som deg. Og dine titler (enten du liker det eller ei) gir besøkende et blikk inn i dine verdier, lidenskaper og interesser.

Å sortere eller ikke å sortere?

Tenk på hvordan du bruker dine bøker. Er samlingen din stor, og returnerer du ofte til dens titler? Vurder å sortere etter sjanger eller forfatter. Har du færre verker, eller mener du at en god bok bør oppdages i stedet for å bli katalogisert? Sorter i så fall etter størrelse, farge - eller ikke bruk et system i det hele tatt.

Utenfor boksen.

Oppbevar vertikalt eller horisontalt; stable bøkene på gulvet - eller gjør alle tre. Store biblioteker kan virke imponerende. La noen hyller forbli tomme, eller bruk dem til kunst, keramikk eller planter. Og triks som å la bladene vokse utover sine hyller, eller å vise noen bøker med bildesiden ut, er like effektivt.

Lett lesing.

Vurder vinduer når du velger ditt bibliotek, da langvarig eksponering for sollys vil falme dine bokomslag. Ingenting setter stemningen for en god lesestund som en innbydende stol og mykt lys. Den riktige frittstående lampen kan være koselig og innbydende. Alternativt kan du følge vårt eksempel, og henge en særpreget globelampe for økt interesse.

5 bøker for designelskere

effect image
  1. Enten du er en profesjonell fotograf, Instagram snapper eller bare setter pris på kunsten å fotografere, er denne et must. Dens 480 sider skriker detaljorientering, og danner et verk som er dels en samling og dels memoarer fra en av USAs mest viktige portrettfotografer. Reisen den fanger er en personlig en. Kjendisportrettene som hun er kjent for, avbildes side om side av intime, oppriktige bilder av hennes liv bak linsen med fokus på den nysgjerrige, og noen ganger gripende kontrasten mellom hennes to verdener.
  2. Denne boken gjør ganske enkelt det dens omslag sier. I dette settet bestående av to bøker, presenterer Taschen noen av de mest imponerende hjemmene fra seks kontinenter. Stedene omfatter Argentina, Marokko, Hellas, Japan, Storbritannia og her i eksotiske Danmark. 100 Interiører er en fornøyelse for øyet og serverer en buffé av hjemlige stiler. Alle er ulike og likevel sammenkoblede via en samlende kraft: behovet for å bebo et personlig og uttrykksfullt rom.
  3. Hilary Robertson er stylist og journalist, og hennes kunder inkluderer Elle Decoration og Vogue Living blant mange andre hyllede titler. I sin nyeste av fire bøker dykker hun ned i monokrome temaer, og bryter opp stilen i de mest populære fargeuttrykk: svart og hvitt, ulike nyanser av rosa og mørke fargetoner, for å nevne noen. I det siste kapittelet besøker hun steder rundt om i verden, deriblant København, New York, London og Paris, og introduserer oss for 13 monokrome hjem.
  4. Monocle har markedsført denne boken som en motgift til de åpenlyst stylede og uberørte hjem, typiske for sjangeren. Den faller et sted mellom å være en funksjonell guide og inspirasjonsbok, og denne 400 sideren belyser de noen ganger flyktige kvalitetene som gjør en bygning om til et hjem. For å inspirere tar den oss med på en fotografisk undersøkelse av fantastiske og levende hjem over hele verden. Og råd kommer i form av detaljerte guider til de beste beliggenhetene for å bygge ditt - enten det er landsby, kystlinje, fjell eller by.
  5. CEREAL er et halvårlig magasin basert i Storbritannia. Hver utgave fokuserer på valgte destinasjoner med intervjuer og artikler som dekker design, reise, kunst og mote. Her vil en av deres to boklanseringer til dags dato ta oss med på en rundtur i dets hjem, De britiske øyer. Stemningsfulle bilder fra Londons gater mot de majestetiske toppene av Snowdonia er kombinert med kraftig prosa og poesi - alt levert i Cereals særpregede estetikk.