Hjemmene våre er fylt med fantastiske historier. Om oss selv. Hva vi elsker og hva vi liker å gjøre. Vi omgir oss med det vi liker. Det som er viktig for oss og som gjør det livet vi ønsker å leve enklere å oppnå. Så når vi kommer hjem, føler vi oss hjemme. BoConcept ligger i Danmark, her har vi designet og produsert designmøbler i mer enn 60 år. Det er vår historie.

 

2014

På sensommeren 2014, 6 år etter utbruddet av den globale finanskrisen, måtte BoConcept finne en måte å bryte den nedadgående spiralen i både topp- og bunnlinje resultatet. Horizon 2016-17 ble iverksatt - en strategisk transformasjon av virksomheten for å omorganisere selskapet, konsolidere franchise modellen og redusere kompleksiteten med målsetting om å levere 10% EBIT i regnskapsåret 2016-17. Halvveis inn i programmet nesten 1 år før planen, begynte BoConcept å høste fruktene av det harde arbeidet leverte konsekvent over budsjett

 

2012

Til tross for finanskrisen har gruppen nå etablert et tredje distribusjonssenter i Shanghai for å støtte ekspanderingen i Asia. E-handel blir tilgjengelig for kunder via hjemmesiden. I firmaets 60års jubileumsår går Viggo Mølholm av som CEO for å bli formann i styret, og Torben Paulin utnevnes som ny CEO for gruppen som nå inneholder mer en 260 butikker verden rundt.

 

2008

Hjemmeinnredningstjenesten blir en del av BoConcept kulturen. Kunder kan bestille et hjemmebesøk og få råd og veiledning om hvordan de kan få mest mulig ut av deres hjem og inkluderer 3D tegninger og stiltips. Finanskrisen begynner å påvirke mange markeder. Etter mange år med vekst, opplever firmaet en nedgang i salg og blir tvungen til å optimalisere og trimme hele organisasjonen.

 

2006

Ingen flere engros kunder, og fra nå av skal alle møblene selges gjennom franchise baserte butikker under navnet BoConcept. Det blir understreket med å endre navnet til BoConcept A/S og det børsnoterte selskapet heter fra nå av BoConcept Holding A/S.

 

2004

For å forsikre en best mulig shopping opplevelse, BoConcept University blir etablert. Her blir salgskonsulenter fra BoConcept butikker verden rundt skolert og utdannet i service og interiør, slik at de kan hjelpe kundene på best mulig måte.

 

2002

En ny strategi blir lansert: Ett firma - Ett navn. Og en ny visjon blir definert: Å gjøre BoConcept til den mest foretrukne merkevaren innen moderne interiør. Denne milepælen flytter firmaet fra å være produksjonsorientert til å bli en konseptholder for en internasjonal butikkkjede. Det full-automatiserte europeiske distribusjonssenteret er satt i arbeid, og ønsker CFO Hans Barslund velkommen som medlem av styret.

 

1999

De fire produksjonsfasilitetene i Danmark slås sammen til ett firma: Club 8 Company A/S. Senere blir gruppens egen stoppmøbelfabrikk etablert i Hornslet, Danmark. En av de første sofaene som blir produsert er Indivi 2 serien. En høyst modulær sofaserie som passer BoConcept sin filosofi om fleksibilitet og frihet.

 

1993

Den første BoConcept Brand Store åpner i Belle Epine, Paris. I tillegg åpnes det syv andre butikker i Frankrike, Kina og USA. Basic reolsystemet blir designet og får mye oppmerksomhet grunnet det høye nivået av modularitet og utførelsen i mdf og klar lakk.

 

1988

Denka overtar Club 8 Company i Ølgod. De nye optimaliserte produksjonsfasilitetene tillater firmaet å fokusere mer på produkt og konsept. Kolleksjonen utvides til å inneholde Xilo kommoder og barnemøblene Colour 4 Kids. Begge seriene blir store bestselgere verden rundt.

 

1984

Firmaet blir introdusert på børsen i København. Capri reolsystemet blir det første møbelet som produseres flatpakket. De teknologiske styrkene til firmaet blir vedlikeholdt med flere CNC kontollerte maskiner som gir møbeldesignerene en friere hånd.

 

1979

Det første fleksible møbelsystemet i Danmark er introdusert av Denka. Reolsystemet Flexi består av mange ulike komponenter og deler, og kunden kan designe sin egen reol.

 

1976

Firmaet endrer navn til Denka med det internasjonale markedet for øyet. Kolleksjonen er nå skreddersydd til ulike markeders individuelle smak, møblene er nå det som kalles 'tilpasset til markedet'.

 

1970

Firmaet blir gjort om til et aksjeselskap: A/S ÆJM møbler og antallet ansatte er doblet og teller nå 40. Produksjonsresultatet er endret. Senger blir en del av kolleksjonen, hvor veggreoler og bokreoler begynner å stå for størstedelen av produksjonen.

 

1962

Som industrielle pionerer for deres tid åpnet grunnleggerene en ny fabrikk på 1300m2 i Herning, hvor firmaet fremdeles befinner seg. Skap no.26 er fortsatt en av bestselgerne og veggreoler blir nå introdusert som en del av kolleksjonen.

 

1954

Eierene og de fire ansatte flytter inn i deres nye møbelfabrikk 'Ærthøj-Jensen and Mølholm Møbelfabrikk'. Funkjonaliteten som preget det danske designet gjennom 50-årene gjorde seg også gjeldende i produktene fra Ærthøj-Jensen og Mølholm, og spisestuemøbler utgjorde størstedelen av produksjonen.

 

1952

Firmaet blir etablert av de to danske håndtverkerene og møbelsnekkerene Jens Ærthøj og Tage Mølholm. De første møblene som forlater fabrikken er skap laget av eikefinèr med en seksjon av valnøtt i midten.

 


 

Vår historie

Boken SIXTY feirer 60 år med Urban Danish Design. Les den online her.

Les boken

 

Urban Danish Design since 1952

BoConcept gjør moderne design møbler tilgjengelig for den moderne kunden. Dra på en reise med danske Marie og se hvordan du kan leve med BoConcept møbler i forskjellige deler av verden.

Se filmen

Fleksibel levering og montering
5 års reklamsjonsrett på møbler
Multifunksjonelt design
Spesiallaget